ERİŞEBİLİRLİK TEMALI YARIŞMALAR

01.04.2022 230

Erişilebilirlik "herkesin, istediği her yere ve her hizmete, bağımsız ve güvenli olarak ulaşabilmesi ve bunları kullanabilmesi" olarak tanımlanmaktadır. Bu nedenle kentlerimizde herkesin güvenli ve yardım almadan kullanabileceği yaşam alanlarının ve hizmetlerin oluşturulması için çocukluk döneminden itibaren farkındalık kazanmaları amacıyla Genel Müdürlüğümüzce "Erişilebilirlik"temalı

ilkokuldüzeyinde"Şiir",ortaokuldüzeyinde"Resim"veLisedüzeyinde"KısaFilm"yarışmaları

düzenlenmektedir. Söz konusu yarışmaların öğrenciler için başvuru tarihleri 28 Mart- 25 Nisan 2022' dir. Öğrenciler eserlerini okul yönetimlerine teslim edecek olup; okul yönetimince eserler seçilecek ve seçilen eser için okul yönetimi tarafından Bakanlığın yarışma başvuru sayfası olan http://erisilebilirlik.aile.gov.tr/ adresinden gerekli adımlar izlenerek 9 Mayıs 2022 tarihine kadar başvurular gerçekleştirilecektir. Resim katagorisinde okulu temsilen seçilen eserler ayrıca Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü' ne elden veya posta yoluyla teslim edilecektir.