VELİLERİMİZE CORONA VİRÜS UYARISI

Saygıdeğer Velilerimiz, Dünya çapında bir tehdit olan Koronavirüse karşı devletimizin aldığı tedbirler takdire şayan olmakla birlikte milletimizin bu tehditi etkilenmeden atlatabilmesi için her ferdimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Nitekim bu tehditi hafife alan başta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülkenin durumu malumdur. Bu tehdit karşısında kimi vatandaşlarımız kriz psikolojisi içinde durumu aşırı bir panik ile karşılayıp bu gerçekçi olmayan psikolojiyi çocuklarına yansıtırken bazı vatandaşlarımız hiçbir şey yokmuş gibi normal yaşamlarına, kalabalık gruplara katılmaya, hijyen kurallarına uymamaya devam etmektedir.Bu küresel tehdite karşı hükümetimizin başlattığı Ulusal mücadeleye hepimizin inisiyatif alarak destek vermesi, seferberliğin bir parçası olması büyük önem arz etmektedir. 1. Bu süreçte panik veya rehavet yerine aklı selim ile hareket edilmesi, 2. Öğretmen, öğrenci ve velilerimizin resmî kaynaklar (Cumhurbaşkanlığı, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı vb) harici herhangi bir bilgiye itibar etmemesi, 3. Resmî kaynaklardan duyurulan her tedbirin tüm vatandaşlarımız tarafından sahiplenerek harfiyen yerine getirilmesi, 4. Özellikle yurtdışından gelen personel veya velilerimiz varsa bu kişilerin 14 gün kendilerini bir odada izole etmesini sağlamaları, bu kişiler memur ise idari izinli olduklarının belirtilmesi,  5. Eve girerken ve çıkarken, yemekten önce ve sonra, toplu taşıma araçlarını kullandıktan sonra gibi durumlarda ellerimizin su ve sabun ile en az 20 saniye boyunca yıkanması,  6. Hapşırma ve öksürme gibi durumlarda tek kullanımlık mendil kullanılması veya dirsek içiyle ağız ve burun bölgemizin kapatılması, 7. Öğretmen, öğrenci ve velilerimizi kalabalık ortamlara, (Avm, taziye, düğün, toplu yemek, davet vb etkinliklere) katılmamaları hususunda uyarılmasını, bu konuda her öğretmen arkadaşımızın öğrenci ve velilerine bilgilendirme yapması büyük önem arz etmektedir.
Saygıdeğer Velilerimiz, Bu basit tedbirlere riayet edilmesi vatandaşlarımızın sağlığı için olduğu kadar tüm milletimizin menfaati içinde önemli olduğunu belirtir, göstereceğiniz özveri ve destekten dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

15.03.2020 1084